top of page

Over Ons

In Maren-Kessel komt de paardensport bij elkaar bij Paarden Sport Vereniging Pluvinel in Manege Rust Roest.

Door het jaar heen is de hal beschikbaar voor zijn leden. Van begin September tot eind Maart worden er vele activiteiten en evenementen georganiseerd waarin alle verschillende takken van de paardensport bij elkaar komen. 

Dit word allemaal mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers. Van paardensport liefhebbers, voor paardensport liefhebbers!

De Vereniging

 

De vereniging is opgericht in 1973. Heeft momenteel ongeveer leden die de sport in wedstrijdverband beoefenen, een aantal leden die de sport beoefenen buiten de wedstrijd en ongeveer leden die de vereniging anderszins van dienst zijn als bestuurder, commandant of steunend lid.
De vereniging beschikt als accommodatie over de manege “Rust Roest”  in Maren-Kessel. Een prachtige accommodatie met alle mogelijkheden tot het beoefenen van de paardensport en het organiseren van wedstrijden en evenementen.

Er zijn drie lesavonden per week. Op Woensdag en Vrijdag is er dressuurles en op Maandag is er springles. 

Wij doen graag een beetje extra voor onze leden. Elk jaar organiseren we dan ook verschillende uitjes en activiteiten, zoals de jaarlijkse Clubdag. De jeugd is de toekomst en met onder andere het jaarlijkse Ponykamp motiveren het enthousiasme en het plezier in de paardensport van de ponyleden. De jeugd heeft is een belangrijk onderdeel binnen onze vereniging. Middels het jeugdbestuur worden er door de jeugd voor de jeugd vele leuke activiteiten georganiseerd.

De Accomodatie

 

De prachtige accomodatie manege "Rust Roest" is als eerste fase (40x20) in de periode 1990 tot 1992 grotendeels door leden en vrijwilligers van de vereniging gebouwd en financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Lith.
De belangrijkste sponsors bij de bouw zijn geweest architect J. van Grunsven te Lithoijen, aannemingsbedrijf Van Lith te Maren-Kessel en Hanegraaf staalwerken te Maren-Kessel.
In de jaren 1994 tot 1996 zijn de beide rijbanen verlengd tot resp. 62 en 57 meter onder nagenoeg hetzelfde regime als de eerste fase.
De kantine wordt gerund door leden/vrijwilligers van de vereniging. 
Om het onderhoud van de manege en de vereniging goed te laten verlopen zijn er een zestal commissies ingesteld, waarbij vele vrijwilligers hun steentje bijdragen om de prachtige accommodatie in ere te houden.

 

Jaarlijks worden de bodems opnieuw uitgelijnd en geoptimaliseerd. Tijdens de wedstrijden en evenementen wordt de hal aangekleed met de karakteristieke rode doeken, welke de accomodatie een prachtige uitstraling geven.

 

Sinds Januari 2005 is Pluvinel in het bezit van het Veiligheidscertificaat.

Bestuur

Voorzitter & penningmeester

Vice-voorzitter 

Secretaris

bestuurslid

Pleun van Gestel

 

Lid worden?

bottom of page